Concept

 

 

Uitgangspunten

 

De Robuust-caravan is ontstaan vanuit de behoefte aan een combinatie van de verblijfsmogelijkheden van een caravan en de transportmogelijkheden van een gesloten aanhanger. Deze beide functies zijn gelijktijdig te gebruiken. Bovendien is de laadruimte voldoende groot en biedt ruimte aan 2 motoren of 4 fietsen. Daarnaast is deze caravantrailer een relatief goedkope oplossing.

 

Het idee van een gecombineerde caravan met aanhanger is niet nieuw. Diverse caravanfabrikanten hebben hiervoor modellen gepresenteerd. Maar deze zijn geen echt succes geworden. De reden hiervoor is o.a. dat er niet tegelijkertijd comfortabel gebruik gemaakt worden van beide functies (garage ruimte en verblijf). De Robuust-caravan biedt u dit wel.

 

Bij het ontwerpen is veel aandacht besteed aan de gewichtsverdeling en belading zodat de Robuust een goed weggedrag heeft.

 

Het woongedeelte van de caravan is doordacht ingedeeld zodat een compact geheel ontstaat. Om comfortabel te kunnen slapen is gekozen voor een dubbel eenpersoonsbed van 70 x 200 cm met lattenbodem en een kwaliteitsmatras. Deze 2 bedden kunnen ook los van elkaar gebruikt worden. Voorin de caravan is een dinette, twee bankjes en een tafeltje. Deze dinette kan met enkele handelingen worden omgebouwd tot een bed voor een kind, en bevat ook opbergruimte. Het keukentje is voorzien van een tweepits gasfornuis, gootsteen met stromend koud water. De ingebouwde koelkast werkt zowel op elektriciteit (12 V/220 V), als op gas.

 

Gebruikerservaringen

De Robuust-caravan leent zich uitstekend voor de gebruiker die zijn sport beoefent, en bijv. naar wedstrijden gaat waarbij ook overnacht moet worden op locatie. Het is mogelijk self-supporting te zijn: kachel, koelkast en kookstel kunnen gebruikt worden zonder afhankelijk te zijn van een stroomaansluiting.

 

Daarnaast is de Robuust uitstekend geschikt voor de actieve kampeerder of voor tussendoor breaks waarbij fietsen, motoren of andere sportartikelen meegenomen worden.